Gå til indhold
Ford Mustang Bullitt – cool som Steve McQueen

Pressemeddelelse -

Ford Mustang Bullitt – cool som Steve McQueen

Ford Mustang er i sig selv et ikon. Det er en muskelbil som har vakt begejstring hos alverdens bilentusiaster i mere end 50 år. Når Mustang bliver kronet med tilnavnet Bullitt, kombineres den ikoniske sportsvogn med stemningen fra den vilde biljagt fra kultfilmen af samme navn fra 1968 med Steve McQueen. Den nye Mustang Bullitt har 5-liters V8-motoren forstærket til 460 hk – og en masse klassiske detaljer fra den originale Mustang GT Fastback fra filmen. Specialmodellen kommer til Danmark sidst på sommeren

Biljagten er legendarisk, og det samme er bilen. Den næsten 10 minutter lange, hæsblæsende og smukt producerede biljagt i Warner Brothers-filmen ”Bullitt” foregår i San Franciscos gader, notoriske for at være så stejle, at det er svært ikke at lave flyvehop, når man når toppen. Steve McQueen sidder bag rattet af en Ford Mustang GT Fastback årgang 1968, også året for filmens premiere, mens han jagter to lejemordere.

Den nye Mustang Bullitt er lavet for at fejre 50-året for den klassiske film og som en anerkendelse af den berømte bil fra filmen. Den har europæisk premiere på den internationale biludstilling i Genève, Geneva International Motor Show, som byder publikum velkommen fra den 8. til den 18. marts.

Specialmodellens 5.0-liters V8 er stærkere end standardversionen med 460 hk og 526 Nm, og den er opgraderet med et Open Air-indsugningssystem, 87 mm gasspjæld og samme kalibrering af motorens kontrolmodul som i Shelby Mustang GT350. Fords nye rev-matching-teknologi leverer velafstemte nedgearinger akkompagneret af et hurtigt skud af vellyd fra motoren. En aktiv ventil i udstødningssystemet er med til at fremhæve den store V8-motors karakteristiske signaturlyd, og med den manuelle gearkasse får man maksimal kontakt med bilen.

Med den nye Mustang Bullitt har Fords designere gjort deres bedste for at ære den klassiske Mustang fra filmen, men samtidig lade den fremstå som en topmoderne sportsvogn. Specialmodellen har 19” alufælge i designet Torq Thrust, røde bremsekalibre fra Brembo™ og sorte NitroPlate-rørhaler på afgangsrørene. Eksteriøret er holdt neutralt med en sort grill og minimalt brug af emblemer, så den stilige muskelbil skilter kun et sted med sin særlige status: det unikke Bullitt-emblem bag på bilen.

”Den nye Bullitt er, som Steve McQueen var det, cool uden at prøve. Som designer er det her min yndlingsudgave af Mustang – fri for striber, spoilere og emblemer. Den behøver ikke skrige efter opmærksomhed, for den får den bare,” siger Darrell Behmer, Chefdesigner for Mustang.

Fornyet styrke – og adaptiv MagneRide-undervogn

I interiøret er Mustang Bullitt også lækker uden at råbe højt om det. Den fås med Recaro-sportssæder i læder, og hvert eksemplar har et individuelt nummeret eblem hvor for det traditionelle Mustang-emblem normaltvis sidder i passagersiden af instrumentbordet. For at give en stemning som i originalmodellen fra 1968, sidder på toppen af gearstang en hvid gearknop med form som en billardkugle. Overalt i den afdæmpede, luksuriøse kabine finder man kontrastsyninger i grøn. 

Mustang Bullitt er selvfølgelig baseret på den stærkt opdaterede Mustang med nyt frontdesign, sofistikeret teknologi og interiør i endnu højere kvalitet. Den kommer derfor med den nye fulddigitale instrumentering med 12” skærm, som er standard. Mustang Bullitt har sin egen velkomstsalut i den knivskarpe skærm. Når motoren startes, lyser skærmen grønt og et billede af bilen dukker op, og ikke som på andre Mustang det klassiske pony-logo. Et lækkert audiosystem fra B&O med en ydelse på 1.000 watt giver en rig og afbalanceret lydoplevelse gennem 12 særligt tilpassede højttalere, som – uanset om man er til rock, rap eller blødere toner. Den nye adaptive MagneRide-undervogn og nye førerassistancesystemer tilbydes også i Mustang Bullitt.

”Intet har helt fanget essencen af Ford Mustang som den fantastiske biljagt i ”Bullitt”. Den nye Mustang Bullitt vil vække lignende opsigt, når den senere på året kommer til salg med mere power, spændende nye features som rev-matching-funktionen og B&O-audiosystemet,” fortæller Steven Armstrong, Vicepræsident og Præsident for Europa, Mellemøsten og Afrika hos Ford Motor Company.

Mustang Bullitt kommer til Danmark

Det er tredje gang, Ford præsenterer specialmodellen Mustang Bullitt til ære for den berømte film. Første gang var i 2001 og anden gang i 2008 – begge havde stærkere motorer, Torq Thrust-alufælge, unikke stylingelementer og speciallakeringer, som inkluderede Dark Highland Green.

Den nye Mustang Bullitt forventes at komme til salg i Danmark sidst på sommeren i år, og den kan bestilles i farven Shadow Black eller i samme farve som filmklassikeren, Dark Highland Green. Netop den farve vil også være at se på en 1968-udgave af Ford Mustang GT med en 6,4-liters V8-motor, som står ved siden af den nye Mustang Bullitt på standen i Genève – samme model som Steve McQueen har ophøjet til kultstatus med filmen ”Bullitt”. 

Den nye Mustang Bullitt er en specialmodel, som vil blive produceret i et begrænset antal.

Se fotos og meget mere på Fords online press kit: http://mustang.fordpresskits.com/

# # #

Følg Ford på PressecenterFacebookFord.dk

Foto og mere information findes på Ford Danmarks pressecenter: http://www.mynewsdesk.com/dk/pressroom/ford-motor-company

# # #

BULLITT and all related characters and elements © & ™ Warner Bros. Entertainment Inc. (s18)

Related links

Emner

Kategorier


About Ford Motor Company

Ford Motor Company is a global company based in Dearborn, Michigan. The company designs, manufactures, markets and services a full line of Ford cars, trucks, SUVs, electrified vehicles and Lincoln luxury vehicles, provides financial services through Ford Motor Credit Company and is pursuing leadership positions in electrification, autonomous vehicles and mobility solutions. Ford employs approximately 202,000 people worldwide. For more information regarding Ford, its products and Ford Motor Credit Company, please visit www.corporate.ford.com.

Ford of Europe is responsible for producing, selling and servicing Ford brand vehicles in 50 individual markets and employs approximately 54,000 employees at its wholly owned facilities and approximately 69,000 people when joint ventures and unconsolidated businesses are included. In addition to Ford Motor Credit Company, Ford Europe operations include Ford Customer Service Division and 24 manufacturing facilities (16 wholly owned or consolidated joint venture facilities and eight unconsolidated joint venture facilities). The first Ford cars were shipped to Europe in 1903 – the same year Ford Motor Company was founded. European production started in 1911.

Kontakt

Lene Dahlquist

Lene Dahlquist

Pressekontakt Comm. & Public Affairs manager, Ford of Denmark & Head of Nordic Communication & PA, Ford of Europe Pressekontakt i relation til Ford Motor Company Danmark samt overordnet Nordisk ansvar 43480620

Relateret materiale

Ford i Danmark

Ford Motor Company Danmark ligger i Ballerup og består af ca. 50 engagerede medarbejdere. Ford er en global og dynamisk organisation, hvor udadvendthed og tæt samarbejde med forhandlere, værksteder og partnere har højeste prioritet.

Vi er stolte af vores biler, som blandt andet er kendt for deres klasseledende køreegenskaber, dynamiske design og nyeste teknologier.

Ford Motor Company
Borupvang 1
DK-2750 Ballerup
Danmark