Gå til indhold
900 hestes Ford Mustang drifter Nürburgring tynd som første bil nogensinde

Pressemeddelelse -

900 hestes Ford Mustang drifter Nürburgring tynd som første bil nogensinde

Den professionelle drift-racerkører Vaughn Gittin Jr. er den første til at drifte alle 20 kilometer af Nürburgrings Nordsløjfe tynd med sin specialdesignede, slagkraftige Ford Mustang RTR.

Den legendariske Nürburgring i Tyskland, der i folkemunde også går under navnet ‘Det grønne helvede’, er et must-drive for folk med benzin i blodet verden over. Selv for erfarne førere er den svær at bide skeer med.

“Nordsløjfen er – hvis ikke den mest – en af de mest ikoniske racerbaner i verden, og jeg har været forelsket i det grønne helvedes fare og folkeminde, lige siden jeg kan huske. Jeg besøgte den omsider i 2013, og det var dér, jeg lovede mig selv, at jeg en skønne dag ville vende tilbage for at drifte den i dens helhed.”

Men er det overhovedet muligt udelukkende at drifte sig gennem hele den 20,8 kilometer lange strækning?

Det er nøjagtig, hvad mester-drifter Vaughn Gittin Jr. har gjort bag rattet på sin 900 hestekræfters, drift-specialiserede og Ford Performance 5,0 Aluminator XS-drevne Ford Mustang RTR, der som den første bil nogensinde har opnået en sådan bedrift*.

“At drifte hele Nürburgring rundt repræsenterer for mig den ultimative udfordring: Det er noget, som mange har betvivlet kunne lade sig gøre – om bil og fører kunne komme helskindet igennem. Noget inde i mig måtte simpelthen angribe det for at finde svaret,” uddyber Vaughn Gittin Jr.

For drift-specialisten handlede det hele om at få “en god oplevelse, ikke en god omgang”. Alligevel ramte han hastigheder i omegnen af 240 km/t, brændte tre sæt dæk af og pressede sjette gear til det yderste i svingenes sidelæns indgangsvinkler.

“Da vi holdt ind til første dækskift, var jeg helt oppe at køre. Jeg snappede efter vejret, hvilket jeg ikke har været ude for bag rattet, siden jeg var en rookie i Formula Drift. Man mærker det ikke i videoen, men jeg skræmte mig selv flere gange.”

Se den utrolige kørsel i videoen nedenfor.

Flere kommentarer fra hestens egen mund

“Når folk ser videoen, håber jeg, at den giver en intens og sjov oplevelse. Jeg håber, man ser en fyr og hans Ford Mustang bryde ud af komfortzonen og grænserne for, hvad der skal være muligt for en bil. Jeg håber, man inspireres til at skubbe sine egne grænser og nyde turen.”

“Jeg kendte ikke det grønne helvede nær så godt, som jeg troede, jeg gjorde. Alt ændrer sig, når man farer sidelæns med sådan en fart."

“Mit yndlingsmoment i videoen er 360’eren, der skifter over i dronevinklen, som rammes af sten. Det kunne bare ikke blive mere perfekt.”

“En af de vildeste dele af videoen er hoppet på Pflanzgarten. Farten i hele denne sektion var intens, og straks efter landingen måtte jeg piske bilen hårdt sidelæns ud for at bremse op og glide over i skarp højrehåndsstyring. Her var der ingen plads til fejl. Det var for sindssygt,” afslutter Vaughn Gittin Jr.

*Drifting er forbudt på Nordsløjfen. Mens visse førere har driftet enkelte sektioner af racerbanen – herunder to, der udførte drift-demonstrationer under et løb – er dette første komplette drift-omgang af banen nogensinde.

# # #

Følg Ford på PressecenterFacebookFord.dk

Foto og mere information findes på Ford Danmarks pressecenter: http://www.mynewsdesk.com/dk/pressroom/ford-motor-company

# # #

Related links

Emner

Kategorier


About Ford Motor CompanyFord Motor Company is a global company based in Dearborn, Michigan. The company designs, manufactures, markets and services a full line of Ford cars, trucks, SUVs, electrified vehicles and Lincoln luxury vehicles, provides financial services through Ford Motor Credit Company and is pursuing leadership positions in electrification, autonomous vehicles and mobility solutions. Ford employs approximately 202,000 people worldwide. For more information regarding Ford, its products and Ford Motor Credit Company, please visit www.corporate.ford.com.

Ford of Europe is responsible for producing, selling and servicing Ford brand vehicles in 50 individual markets and employs approximately 54,000 employees at its wholly owned facilities and approximately 69,000 people when joint ventures and unconsolidated businesses are included. In addition to Ford Motor Credit Company, Ford Europe operations include Ford Customer Service Division and 24 manufacturing facilities (16 wholly owned or consolidated joint venture facilities and eight unconsolidated joint venture facilities). The first Ford cars were shipped to Europe in 1903 – the same year Ford Motor Company was founded. European production started in 1911.

Kontakt

Lene Dahlquist

Lene Dahlquist

Pressekontakt Comm. & Public Affairs manager, Ford of Denmark & Head of Nordic Communication & PA, Ford of Europe Pressekontakt i relation til Ford Motor Company Danmark samt overordnet Nordisk ansvar 43480620

Relateret materiale

Den nye Ford Mustang – et ikon med skarpere design og endnu skarpere dynamik

Den nye Ford Mustang – et ikon med skarpere design og endnu skarpere dynamik

Verdens mest ikoniske sportsvogn kører ind i 2018 med store forbedringer, som er både synlige og mærkbare. Den fornyede Mustang står med stilig ny front med skarpe LED-forlygter, forbedrede motorer med den muskuløse 5-liters V8 øverst i hierarkiet med 450 hk, endnu mere præcise køreegenskaber og nye avancerede førerassistancesystemer. Fords opgraderede sportsvogn kommer til Danmark til sommer.

Ford i Danmark

Ford Motor Company Danmark ligger i Ballerup og består af ca. 50 engagerede medarbejdere. Ford er en global og dynamisk organisation, hvor udadvendthed og tæt samarbejde med forhandlere, værksteder og partnere har højeste prioritet.

Vi er stolte af vores biler, som blandt andet er kendt for deres klasseledende køreegenskaber, dynamiske design og nyeste teknologier.

Ford Motor Company
Borupvang 1
DK-2750 Ballerup
Danmark