Gå til indhold
Klassens innovative hybrid – ny Ford Puma klar med danske priser

Pressemeddelelse -

Klassens innovative hybrid – ny Ford Puma klar med danske priser

Den helt nye Ford Puma præsenteres som et forfriskende og selvsikkert alternativ til markedets kompakte crossover- og SUV-modeller. Designet tager Ford i en ny retning, indretningen er topmoderne og uhyre fleksibel – og i motorrummet venter den stærke 1-liters EcoBoost-benzinmotor med op til 155 hk og brændstofbesparende 48-volts hybridteknologi. Nu er de danske priser klar.

Den nye Puma viser nye sider for både Ford og klassen for kompakte crossover- og SUV-modeller. Den forfører fra første øjeblik med et design, der skiller sig ud ved at være velproportioneret, spændende og frisk. Men det er på ingen måde på bekostning af praktiske løsninger eller rummelighed. Faktisk har den nye Puma klassens mest fleksible bagagerum med en imponerende størrelse på 456 liter, og som den første i klassen kan den udstyres med håndfri betjening af den elektrisk styrede bagklap.

Kunderne i segmentet ønsker både et udtryksfuldt design, praktiske løsninger og motorer, som har mere end bare tilstrækkelig ydelse. En moderne crossover skal på samme tid være både stærk og brændstofbesparende, og Puma er klassens mest innovative model. Som den første i segmentet kommer flere af dens motorer med 48 volt hybridteknologi, der giver et boost til motoren i både ydelse, acceleration og lavere brændstofforbrug. Mildhybridsystemet fås til begge versioner af den prisvindende EcoBoost-benzinmotor, der kommer med enten 125 eller hele 155 hk.

Muligheden for de nyeste sikkerheds- og assistentsystemer ligger kunderne på sinde, for systemerne kan både øge sikkerheden og komfortniveauet. Puma fås fx med adaptiv fartpilot med Stop & Go-funktion, Lane Centering og skiltegenkendelse.

Forførende design møder klasseledende indretning
Sportslig, frisk og forførende er nøgleordene for Puma, som står på en optimeret version af Fords platform til biler i B-segmentet kendt fra den seneste Fiesta. Ændringer af akselafstanden og sporvidden er med til at give opsigtsvækkende SUV-proportioner.

Puma har en lav, faldende taglinje, som giver en dramatisk og umiddelbart genkendelig silhouette, og set i profil står Puma med et afbalanceret design, der står i kontrast til mange konkurrerende bilers opbygning. Det overordnede design har samtidig givet mulighed for nem adgang til kabinen og særdeles god rummelighed.

Skærmkasserne står stærkt frem, og de ’kanoformede’ forlygter sidder højt og giver Puma et genkendeligt udtryk. LED-tågeforlygterne er integreret i kofangerens luftindtag, der fungerer som en kanal for luften, så turbulens reduceres og aerodynamikken forbedres. Puma er øjeblikkeligt genkendelig med sin fremtrædende grill, vovede forlygter og stærkt aerodynamiske design.

Innovativ og højt udstyret hybrid – fra 225.270 kr.
Den nye Ford Puma kommer i to højt udstyrede varianter, som adskiller sig på design og stil. Varianterne inkluderer den stilfulde Puma Titanium og sportslige Puma ST-Line, der begge kan opgraderes med tilkøb af X-pakke.

Puma Titanium Hybrid (EcoBoost mHEV) fås fra 225.270 kr. for varianten med 125 hk, som Ford forventer bliver bestselleren. Dertil kan tilkøbes X-pakke med 18” alufælge i farven Pearl Grey og kromelementer omkring grillen, sideskørterne og tågeforlygterne. Diffuseren under bagerste kofanger og beskyttelsespladen er udført i metalgrå, og vinduesrammerne prydes af sort højglanslak. Interiøret i Puma Titanium kommer med læderrat, trælignende indlæg på instrumentpanelet og fremtrædende stofindlæg i dørene.

Udvalgt standardudstyr i Puma Titanium: 17” alufælge, fartpilot, tågeforlygter, LED-kørelys, LED-baglygter, foldbare sidespejle, parkeringssensor bagtil, Pre-Collision Assist, Lane-Keeping Aid, elruder, klimaanlæg, regnsensor og varme i forsæder, forrude og rat. Se alle priser på Fords hjemmeside.

Puma ST-Line Hybrid (EcoBoost mHEV) fås fra 238.860 kr. for modellen med 125 hk. Dertil kan tilkøbes X-pakke, der inkluderer 18” alufælge eller som ekstraudstyr med 19” alufælge i matsort, der følger sammen med sportsaffjedring med unikt tilpassede fjedre og støddæmpere. Den Ford Performance-inspirerede Puma ST-Line kan bl.a. kendes på en grill med matsorte elementer og en større, funktionel tagspoiler (ekstraudstyr). ST-Line-interiøret kommer med læderrat med flad bund og særlige røde syninger, som går igen på dellædersæderne, der fås som ekstraudstyr (X-pakke). Puma ST-Lines sportslige karakter rundes af med aluindlæg i pedalerne, en gearknop i aluminium og en sort taghimmel.

Udvalgt standardudstyr i Puma ST-Line (ud over Titanium): Sportsundervogn, nøglefri start, fladbundet læderrat med røde syninger, alupedaler, sportsforsæder og dørtrinsbeskyttere.

Yderligere kan begge udstyrsvarianter af Puma Hybrid fås med imponerende 155 hk. Se alle priser på Fords hjemmeside.

En fryd for øjet og en hjælp i hverdagen
Det forførende og friske design taler ikke for et interiør med praktisk indretning, men Puma modbeviser i den grad, at en attraktiv og sportslig crossover ikke kan være praktisk. Den har innovative opbevaringsløsninger i bagagerummet, og ingen anden bil i klassen har et så kompromisløst bagagerum med en volumen på 456 liter.

Indretningen i den nye Puma er udviklet til at møde og overgå kundernes forventninger til et praktisk bagagerum. Ford MegaBox er en nyhed, der gør Puma til den mest praktiske crossover i segmentet. MegaBox er betegnelsen for det dybe og fleksible rum, som kan skabes i bagagerummet og har plads til to golftasker i opretstående position. Den store opbevaringsløsning befinder sig under bagagerumsbundpladen og har en udvidelseskapacitet på 80 liter med målene 752 x 763 x 305 mm (L/B/H), så ting med en højde på cirka 115 cm, fx stueplanter, kan stå op i bagagerummet. Alternativt kan rummet bruges til at skjule værdigenstande eller de våde gummistøvler. Ford MegaBox har holdbar, vaskbar indretning og et afløb.

Når Puma skal pakkes, går det nemt, selv om man har armene fulde. Som den første i klassen har Puma håndfri betjening af den elektrisk styrede bagklap. Det eneste man skal gøre for at bagklappen åbner, er at bevæge foden under bagkofangeren.

Bagklappen indeholder også en anden smart løsning, nemlig en indbygget hattehylde, som klarer sig uden de ofte indtrængende sidepaneler, der normalt støtter hattehylden, så man har helt fri adgang til bagagerummet.

Avanceret hybridteknologi
Tidligere i år annoncerede Ford, at alle fremtidige modeller vil inkludere elektrificerede varianter. Puma-kunderne vil være blandt de første, der får gavn af Fords sofistiskerede mildhybridarkitektur, som er skræddersyet til at give både den bedst mulige brændstoføkonomi og fremhæve vigtige Ford-elementer som køredynamik og motorrespons.

Hybridteknologien er indbygget i Fords 1,0-liters EcoBoost-benzinmotor med tre cylindre og kommer med en integreret remdrevet starter-generator med en kapacitet på 11,5 kW (BISG). BISG-systemet gør det muligt i stort omfang at fange og opbevare den energi, som normalt mistes ved nedbremsninger og når man kører med jævn fart. Strømmen lagres i et luftkølet 48 volt litium-ion-batteri.

BISG-systemet fungerer også som en motor, der helt uden overgang arbejder side om side med den trecylindrede benzinmotor. Den lagrede energi bruges til at assistere benzinmotoren med ekstra moment under normal kørsel og acceleration, ligesom energien bruges til at drive bilens elektriske system.

Det intelligente og selvregulerende mildhybridsystem er indbygget i begge udgaver af EcoBoost-motoren, som fås med enten 125 eller 155 hk. Systemet overvåger vedvarende, hvordan bilen bruges for at fastslå, hvornår det giver mest mening at lade batteriet op, og hvornår det er tid til at bruge de opsparede reserver. BISG arbejder ud fra to strategier:

1) Som erstatning for benzinmotorens drejningsmoment fungerer BISG-systemet som en elektrisk motor, hvor der leveres op til 50 Nm ekstra. Det reducerer benzinmotorens arbejdspres og forbedrer brændstoføkonomien med op til 9 procent (baseret på WLTP-måling). Det giver CO2-udledning fra 124 g/km og en brændstoføkonomi beregnet til 18,5 km/l for varianten med 125 hk og CO2-udledning fra 127 g/km og en brændstoføkonomi på 17,9 km/l for den stærke udgave med 155 hk.

2) Som supplement til benzinmotorens drejningsmoment. Her fungerer BISG som en elektrisk motor, hvor det totale drejningsmoment kan hæves med 20 Nm i forhold til benzinmotorens maksimale drejningsmoment – og op til 50 procent højere drejningsmoment ved lavere omdrejninger – for at give højere ydelse.

Den elektriske assistance giver mere umiddelbar og kraftigere ydelse, som omsættes til mere køreglæde og mere indlevelse i kørslen. BISG-systemet har gjort det muligt at sænke EcoBoost-motorens kompression og indsætte en større turbolader, som giver flere kræfter – uden at det koster på bundtrækket, hvor den elektriske motor giver sin fulde assistance.

BISG fungerer også som et boost for start-stop-systemet; i løbet af cirka 300 millisekunder kan EcoBoost Hybrid Auto Start-Stop-teknologien genstarte motoren. Det giver mulighed for at benytte start-stop-systemet i langt flere situationer, som giver bonus i form af lavere brændstofforbrug og reduceret udledning. Pumas start-stop-system kan aktiveres allerede fra 15 km/t – også når bilen kører med jævn fart.

”Vores trecylindrede 1-liters EcoBoost-benzinmotor har for længst vist sig som en brændstoføkonomisk og stærk motor, og EcoBoost Hybrid-teknologien er det næste skridt. Vi tror på, at kunderne virkelig vil mærke og sætte pris på den bløde, smidige kørsel og den øjeblikkelige kraftudfoldelse – og færre ture til benzintanken,” siger Roelant de Waard, vicepræsident for marketing, salg og service hos Ford Europa.

EcoBoost-benzinmotor med BISG suppleres i modelprogrammet af yderligere motorer, både benzin og diesel. På benzinsiden fås 1,0 EcoBoost med 125 hk, og senere lanceres en EcoBlue-dieselmotor, og det samme gør en automatgearkasse af typen dobbeltkobling til benzinmotoren.

Den 1,0-liters EcoBoost-benzinmotor i udgaver med og uden BISG kommer med det første cylinderfrakoblingssystem i bilindustrien, der indsættes i en trecylindret motor. Systemet kobler automatisk én af de tre cylindre fra, når motoren ikke kører med fuld kapacitet. Det tager blot 14 millisekunder for systemet at aktivere eller deaktivere.

Puma tager de skarpe og involverende køreegenskaber, som kendes fra den nye Fiesta, et skridt videre. En ny og stivere opbygning af bagakslen, større støddæmpere, stivere bøsninger i undervognen og reduceret friktion giver et chassis, der er klasseledende på køredynamik og køreegenskaber.

Innovativ og inspirerende
Puma udfordrer konkurrenterne med et innovativt og velindrettet interiør, som føles både lækkert og dyrt. Det er designet til at give følelsen af at slippe ud af hverdagens stress og ind i et roligt rum. Puma er den første i klassen med lændemassage i forsæderne, som virker opkvikkende på musklerne og giver mere afslappende rejser. Systemet virker ved hjælp af tre luftfyldte blærer, som kan indstilles i tre intensiteter og har justerbare funktioner.

Forsæderne har et design med kurvet bagside, som maksimerer knæpladsen for bagsædepassagererne, mens opbygningen af bagsædet er designet, så det er nemt at komme ind og ud af bilen. I nogle udgaver af Puma leveres for- og bagsæderne med aftageligt og vaskbart betræk, der nemt kan tages af med lynlås. Man kan tilmed personliggøre sæderne med forskellige farver og design.

Lys og følelsen af luft i kabinen er vigtig for mange mennesker, og derfor fås den nye Puma med et stort panoramasoltag i stort set hele tagets længde, som kan åbnes. Det består af to hærdede glaspaneler og giver udsigt til himlen for både passagerer foran og bag i bilen.

Puma kommer med Fords velkendte og funktionelle infotainment-system SYNC 3, der gør det nemt at styre lydanlægget, navigationssystemet og tilsluttede mobiltelefoner med simpel tale. Der er både Apple CarPlay og Android Auto indbygget, og det hele kører via den højt monterede touchskærm på 8”. Den nye crossover tilbyder naturligvis også trådløs opladning af kompatible telefoner.

Lyden er der også taget hånd om med B&O-audio, der omdanner Puma til en kørende koncertsal med 10 højttalere og en subwoofer, som ikke fylder i bagagerummet. Diskanthøjttalernes position er optimeret til at give passagererne en oplevelse af at være tæt på scenen; lydsystemet får sine kræfter fra en digital signalforstærker på 575 watt.

FordPass Connect er et indbygget modem, som gør Puma til et mobilt wifi-hotspot, som kan tilgås af 10 brugere på en gang. En anden stor fordel er, at systemet giver adgang til en app på mobiltelefonen, som giver et overblik over bilens tilstand: en lokaliseringsfunktion viser, hvor bilen er, mens en statusfunktion giver overblik over bl.a. brændstofmængden, tid for olieskift og mulighed for at låse dørene op på afstand.

Ford Puma er en af de få i klassen, der kan fås med fuld digital instrumentering med en klar og højtopløst (24 bit true colour) skærm, der viser intuitive billeder og ikoner. Skærmen er på hele 12,3” og kan konfigureres på mange måder.

Teknologier, der gør livet lettere
En ny Ford skal være den sikreste i sin klasse. Fords Co-Pilot360 er en omfattende række teknologier, som gør kørslen lettere og mere sikker fra samtlige vinkler. Puma bruger 12 ultrasoniske sensorer, tre radarer og to kameraer rundt på bilen til at give optimal sikkerhed, nemmere kørsel og let parkering.

Når Puma er udstyret med den automatiske 7-trins dobbeltkoblingsgearkasse, fås den med adaptiv fartpilot med Stop & Go-funktion, skiltegenkendelse og Lane Centering-system, som hjælper med at holde sikker afstand til forankørende og centrere bilen i vognbanen. Systemet kan også sørge for, at man overholder de givne fartgrænser; informationen kommer både fra vejskilte, trafiktavler og det indbyggede navigationssystem.

Stop & Go-funktionen i den adaptive fartpilot kan bremse bilen helt ned til stilstand ved at bruge op til 50 procent af bremsekapaciteten, og systemet vil automatisk genstarte kørslen, hvis bilen foran bevæger sig inden for de første tre sekunder. Går der mere end tre sekunder, skal føreren blot trykke på en knap i rattet eller trykke blidt på speederen.

Et nyt system, som kan advare om lokale hændelser og farer, understøttes af det indbyggede Ford Pass Connect-modem. Advarselsfunktionen Local Hazard Information kan give information om farer i nærheden, også selv om hændelsen endnu ikke er synlig for hverken føreren eller biler. Notifikationerne leveres uafhængtigt af navigationssystemet og er baseret på konstant nye informationer leveret af HERE Technologies, som får data fra lokale myndigheder og andre biler, som er koblet op til ”skyen”. Notifikationerne tæller bl.a. vejarbejder, nødstedte biler, dyr på vejen og fodgængere eller affald på vejen

Den nye Puma kommer med klassens mest fuldendte og omfattende sikkerhedspakke. Aktivt parkeringssystem hjælper med at finde parkeringspladser af en passende størrelse (og manøvrere ind i dem), fjernlysassistent gør at man slipper for at blænde op og ned for forlygterne, når det er mørkt, og Ford har vognbanecentrering, som hjælper dig med at holde din vognbane. Systemet hiver i rattet, så bilen holdes i sporet.

Puma-føreren hjælpes også på vej af et bakkamera med vidvinkel-objektion (180 grader), blind vinkel-system (BLIS) med advarsel for køretøjer, som kommer fra siden, når man bakker. Systemet kan sågar bremse bilen, hvis ikke føreren reagerer på advarslen.

Den nye Puma har naturligvis også automatisk nødbremsesystem med fodgængergenkendelse (Pre-Collision Assist), og i forhold til de fleste konkurrenter hjælper den også, når uheldet er sket: Post-Collision Braking sørger for at bremse bilen ned efter et sammenstød, så bilen ikke ruller videre og påfører passagererne eller andre køretøjer unødig skade.

Evasive Steering Assist bruger kameraer til at hjælpe føreren aktivt med at styre uden om pludselige forhindringer eller farer, fx langsomt kørende biler eller parkerede biler.

Den helt nye Ford Puma lanceres i Danmark i starten af 2020.

Læs meget mere om den nye Ford Puma i Fords pressekit og se alle priser på Fords hjemmeside.

# # #

Følg Ford på PressecenterFacebookFord.dk

Foto og mere information findes på Ford Danmarks pressecenter: http://www.mynewsdesk.com/dk/pressroom/ford-motor-company

# # #

Related links

Emner

Kategorier


About Ford Motor Company

Ford Motor Company is a global company based in Dearborn, Michigan. The company designs, manufactures, markets and services a full line of Ford cars, trucks, SUVs, electrified vehicles and Lincoln luxury vehicles, provides financial services through Ford Motor Credit Company and is pursuing leadership positions in electrification, autonomous vehicles and mobility solutions. Ford employs approximately 191,000 people worldwide. For more information regarding Ford, its products and Ford Motor Credit Company, please visit www.corporate.ford.com.

Ford of Europe is responsible for producing, selling and servicing Ford brand vehicles in 50 individual markets and employs approximately 47,000 employees at its wholly owned facilities and consolidated joint ventures and approximately 62,000 people when unconsolidated businesses are included. In addition to Ford Motor Credit Company, Ford Europe operations include Ford Customer Service Division and 19 manufacturing facilities (12 wholly owned facilities and seven unconsolidated joint venture facilities). The first Ford cars were shipped to Europe in 1903 – the same year Ford Motor Company was founded. European production started in 1911.

Kontakt

Lene Dahlquist

Lene Dahlquist

Pressekontakt Comm. & Public Affairs manager, Ford of Denmark & Head of Nordic Communication & PA, Ford of Europe Pressekontakt i relation til Ford Motor Company Danmark samt overordnet Nordisk ansvar 43480620

Relateret materiale

Ford i Danmark

Ford Motor Company Danmark ligger i Ballerup og består af ca. 50 engagerede medarbejdere. Ford er en global og dynamisk organisation, hvor udadvendthed og tæt samarbejde med forhandlere, værksteder og partnere har højeste prioritet.

Vi er stolte af vores biler, som blandt andet er kendt for deres klasseledende køreegenskaber, dynamiske design og nyeste teknologier.

Ford Motor Company
Borupvang 1
DK-2750 Ballerup
Danmark