Gå til indhold
Opladelige Ford plug-in hybrider i tysk by

Pressemeddelelse -

Opladelige Ford plug-in hybrider i tysk by

  • Innovativ teknologi med geofencing og krypteret dataudveksling skal sørge for, at køretøjer bruges så effektivt som muligt i miljøzoner i byerne.
  • Forsøg med Transit Custom Plug-In Hybrid starter op i Køln, mens forsøg allerede er i gang i London og Valencia i Spanien for at optimere de miljømæssige fordele ved plug-in-hybridbiler.
  • De nye plug-in-hybridvarebiler, der er bygget på basen af Fords populære Transit Custom, kan opnå en elektrisk, emissionsfri rækkevidde på op til 56 kilometer. EcoBoost-benzinmotoren på 1 liter lader batteriet op, når det er nødvendigt.
  • Ford Transit Custom er den første varebil i sin klasse, der fås som opladelig plug-in-hybrid. En fuldt elektrisk 2-tons Transit ventes i 2021.

Ford udvider sit europæiske forsøg med plug-in-hybridbiler (PHEV) til også at omfatte Køln. Forsøget, som allerede omfatter test af Fords PHEV-modeller i London og den spanske by Valencia, er sat i verden for bedre at kunne analysere og vise de virkelige fordele ved hybridbiler for både miljøet, føreren og flådeejeren.

Ford arbejder med fem kommunale flåder i samarbejde med Køln Kommune, hvor ni Ford Transit Custom Plug-in Hybrid-varebiler og busvarianten Tourneo Custom Plug-in Hybrid udsættes for en meget varieret brug i den virkelige verden – og altså ikke i et begrænset forsøg. Ford vil også undersøge, hvordan innovativ geofencing- og blockchain-teknologi kan spore og forøge de kilometer på strøm, som et køretøj tilbagelægger.

Blockchain er en teknologi for datasikkerhed, der bruges som udgangspunkt for visse digitale teknologier. Den danner permanente, tidsmærkede filer med data, som gemmes på en række computere og vokser, efterhånden som nye filer eller ’blokke’ tilføjes.

“Ford arbejder målrettet på at levere nye biler, der letter mobiliteten og ikke mindst udledningen af CO2, som i høj grad bliver en større udfordring i vores byer fremover. Forsøgene med plug-in-hybrider i samarbejde med Køln Kommune bygger videre på vores eksisterende elektrificeringsforsøg andre steder i Europa. Det bringer os tættere på vores mål om at hæve luftkvaliteten i bymiljøerne,” siger Mark Harvey, ansvarlig for Commercial Vehicle Mobility hos Ford Europa.

Miljøzonerne breder sig
I Køln introduceres miljøzoner som i mange andre byer over hele Europa, hvor der er et loft på køretøjers tilladte emissionsniveau for at forbedre luftkvaliteten og undgå, at de mest miljøbelastende køretøjer færdes der. Men det kan være omstændigt og svært at implementere og administrere miljøzoner, og restriktioners gældende tidspunkter og afgrænsninger kan nemt blive uklare for bilister af både vare- og personbiler. Her kommer Fords innovative pilotprojekt med geofencing- og blockchain-teknologier ind i billedet.

Hver af de ti Transit PHEV-biler i Køln-forsøget, som strækker sig over 12 måneder, kører med indbygget FordPass Connect-modem og et ekstra apparat, som tilsluttes for at give mulighed for geofencing og blockchain. Når bilerne kører ind i en kontrolleret miljøzone, skifter de automatisk til emissionsfri, fuldelektrisk kørsel, og hver eneste kilometer på ren strøm dokumenteres og registreres. Hvilken drivkraft der bruges, og hvornår bilen kører ind og ud af en miljøzone, registreres i den krypterede log i blockchain-filsystemet. Systemet opbevarer emissionsdata sikkert og deler dem mellem relevante parter i forsøget, herunder både myndighederne i Køln og bilens ejer.

Den dynamiske geofencing-teknologi gør, at testbilerne kan tilpasses i realtid til eksempelvis ændringer i miljøzonerne. Fremover vil myndighederne eksempelvis kunne justere områder med milljøzoner eller skabe helt nye miljøzoner afhængigt af vejret eller miljømæssige udfordringer som smog. Da PHEV’erne altid er online, vil de automatisk skifte til elektrisk drift, når de kører ind i de opdaterede zoner.

Lovende forsøg i London
Fords igangværende forsøg i London har allerede vist, at PHEV-biler er en overbevisende løsning for ejere af varebiler i byer med strenge miljøzoner. Ford Transit Custom PHEV og Tourneo Custom PHEV kan køre på ren strøm med rækkevidde på henholdsvis 56 og 53 kilometer (NEDC). Længere ture mellem byer varetages af den 1,-0 liters EcoBoost-benzinmotor, som lader batteriet op, så rækkevidden stiger til over 500 kilometer (NEDC)*.

“Blockchain-teknologien, som vi tester i Køln, giver sammenhængende og sikker overvågning og dokumentation af bilernes udledning, som gør det ideelt til PHEV-pilotprojektet. Sikkerhed, tillid og transparens er det vigtigste for alle parter i dette projekt, og de er nøglen til vores vision for renere luft i byerne,” fortæller Gunnar Herrmann, bestyrelsesformand hos Ford-Werke GmbH. 

“Køln vil fortsat være kørende i fremtiden. Og Køln vil være emissionsfri. Det er en meget høj prioritet for os at ændre byens flåde af køretøjer og anvende bæredygtige køretøjer. Det er simpelt: Hvis ikke vi som bystyre følger vores egne retningslinjer, hvorfor skulle borgerne så gøre det? Myndighederne og kommunalbestyrelsen har godkendt miljønødplanen af meget gode grunde, og vi vil derfor vedvarende arbejde på forbedret luft- og livskvalitet i vores by. Det er vores mål at finde den bedste løsning for klimavenlig mobilitet på alle områder,” siger Henriette Reker, overborgmester i Køln.

Transit Custom Plug-in Hybrid i Danmark
Ford Transit Custom er den første i sin klasse, der tilbydes som plug-in-hybrid, og den forventes lanceret i Danmark i april 2020 med en forventet frapris på 350.000 kr. ekskl. moms. Et nyt geofencing-modul, som forventes introduceret i foråret 2020, kan bestilles til nye modeller og eftermonteres i eksisterende modeller. Blockchain-teknologien er endnu ikke en del af pakken, men med geofencing-modulet vil bilen automatisk kunne skifte til elektrisk kørsel, når man kører ind i en miljøzone.

Ford er førende på varebiler både i Danmark og Europa og satte i andet kvartal af 2019 ny salgsrekord med 68.000 solgte Transit-enheder – en stigning på 2,7 procent i forhold til samme periode sidste år. Ford annoncerede tidligere i år en fuldelektrisk 2-tons Transit, der forventes at blive lanceret i 2021.

Læs meget mere om Ford Transit Custom PHEV og fremtiden for Fords varebiler.

*Endelige forbrugstal oplyses tættere på lancering.

# # #

Følg Ford på PressecenterFacebookFord.dk

Foto og mere information findes på Ford Danmarks pressecenter: http://www.mynewsdesk.com/dk/pressroom/ford-motor-company

# # #

Emner

Kategorier


About Ford Motor Company

Ford Motor Company is a global company based in Dearborn, Michigan. The company designs, manufactures, markets and services a full line of Ford cars, trucks, SUVs, electrified vehicles and Lincoln luxury vehicles, provides financial services through Ford Motor Credit Company and is pursuing leadership positions in electrification, autonomous vehicles and mobility solutions. Ford employs approximately 196,000 people worldwide. For more information regarding Ford, its products and Ford Motor Credit Company, please visit www.corporate.ford.com.

Ford of Europe is responsible for producing, selling and servicing Ford brand vehicles in 50 individual markets and employs approximately 51,000 employees at its wholly owned facilities and consolidated joint ventures and approximately 65,000 people when unconsolidated businesses are included. In addition to Ford Motor Credit Company, Ford Europe operations include Ford Customer Service Division and 23 manufacturing facilities (17 wholly owned or consolidated joint venture facilities and six unconsolidated joint venture facilities). The first Ford cars were shipped to Europe in 1903 – the same year Ford Motor Company was founded. European production started in 1911.

Kontakt

Lene Dahlquist

Lene Dahlquist

Pressekontakt Comm. & Public Affairs manager, Ford of Denmark & Head of Nordic Communication & PA, Ford of Europe Pressekontakt i relation til Ford Motor Company Danmark samt overordnet Nordisk ansvar 43480620

Relateret materiale

Ford i Danmark

Ford Motor Company Danmark ligger i Ballerup og består af ca. 50 engagerede medarbejdere. Ford er en global og dynamisk organisation, hvor udadvendthed og tæt samarbejde med forhandlere, værksteder og partnere har højeste prioritet.

Vi er stolte af vores biler, som blandt andet er kendt for deres klasseledende køreegenskaber, dynamiske design og nyeste teknologier.

Ford Motor Company
Borupvang 1
DK-2750 Ballerup
Danmark