Gå til indhold
Ford opgraderer Taco Tuesday: Selvkørende biler leverer aftensmaden

Blogindlæg -

Ford opgraderer Taco Tuesday: Selvkørende biler leverer aftensmaden

  • Et nyt studie med en selvkørende Ford Transit Connect gør det muligt at levere både mad og andre varer direkte til forbrugerne via tre indbyggede bokse – en i passagersiden og to bagpå.
  • Ford samarbejder med Postmates i USA, der tilbyder levering fra restauranter og kaffebarer samt andre butikskæder. Målet er at etablere en service for selvkørende leveringsmuligheder, der kan fungere for både kunder og virksomheder.
  • Med dette pilotprojekt kan Ford opleve, hvordan virksomheder og restauranter interagerer med de selvkørende biler, samt hvorvidt der er nogle udfordringer, der skal løses.

Mange kender nok følelsen, hvor man nærmer sig spisetid, og maven begynder at sende små hentydninger til dit hjerte: Jeg har lyst til tacos. Den lækre, hjemmelavede tortilla, den krydrede salsa og den friske koriander – man bliver helt sulten af at tænke på det!

Men hvad nu hvis bestillingen af tacos gjorde mere end blot at tilfredsstille din sultne mave? Hvad nu hvis den rent faktisk… påvirkede fremtiden?

Ford samarbejder med Postmates, der tilbyder levering fra restauranter, isenkræmmere, kaffebarer og andre butikker. Sammen driver de en selvkørende leveringsservice, der ikke kun er godt for kunderne, men også for de lokale virksomheder.

Pilotprojektet er i øjeblikket undervejs i Miami og Miami Beach i USA, hvor mere end 70 virksomheder deltager – inklusiv lokale favoritter som Coyo Taco. Disse virksomheder vokser allerede lynhurtigt gennem brugen af bestillingsservicen, der gør det muligt at nå ud til nye kunder – og de er interesserede i at lære, hvordan selvkørende biler også kan spille en rolle i deres fremtid.

Når beboerne i området bestiller tacos eller andre varer gennem Postmates, får de muligheden for at vælge at få det leveret med den selvkørende bil. Hvad betyder det? Det er lettere at vise: Så lad os undersøge, hvordan fremtidens madlevering kunne se ud med selvkørende teknologier. Nogle ting vil ikke ændre sig – selv med en selvkørende bil: Når dit måltid er klar til at blive leveret, vil medarbejderne i restauranten være klar til at placere det i bilen. (Og det er vel ingen overraskelse, at vi bestilte tacos).


Specialdesignet Ford Transit Connect leverer din aftensmad

I forbindelse med pilotprojektet designede Ford en Transit Connect med et låsesystem, der sikrer din aftensmad og gør det muligt samtidig at levere til flere forskellige kunder på samme rute. Services som Postmates leverer mange forskellige produkter fra alt fra sushirestauranter til isenkræmmere, så Ford har lavet boksene i forskellige størrelser for at teste den optimale udformning af bilen.

Ultimativt håber Ford på at kunne teste, hvordan virksomheder og forbrugere interagerer med selvkørende biler. Som du kan se ovenfor, vil en af boksene automatisk åbne, når en restaurantmedarbejder taster sin kode ind på skærmen. Hver boks har desuden to kopholdere, så du ikke behøver at bekymre dig om at miste halvdelen af dine drikkevarer på vejen.

Dette er Fords første selvkørende testbil, som er skabt til at afprøve forskellige interfaces – f.eks. touchskærmen, de forskellige bokse og det eksterne lydsystem. Dette bruges til at skabe Fords første formålsbyggede selvkørende bil, der er planlagt til at stå færdig i 2021.

Testbilerne er designet til at se ud som om, at de er selvkørende, selvom de faktisk er manuelt styret af en erfaren chauffør. Ford har valgt gøre det på denne måde, fordi fokus først og fremmest er på oplevelsen ved leveringen. Udviklingen af de selvkørende teknologier fortsætter samtidig i separate testbiler.

Ultimativt forsøger Ford at gøre interaktionen med selvkørende biler så let som muligt. Gennem samarbejdet med Postmates testes forskellige metoder for en effektiv levering samtidig med, at lokale virksomheder får hjælp til at udvide deres rækkevidde og give deres kunder en god oplevelse.

# # #

Følg Ford på PressecenterFacebookFord.dk

Foto og mere information findes på Ford Danmarks pressecenter: http://www.mynewsdesk.com/dk/pressroom/ford-motor-company

Emner

Kategorier

Kontakt

Lene Dahlquist

Lene Dahlquist

Pressekontakt Comm. & Public Affairs manager, Ford of Denmark & Head of Nordic Communication & PA, Ford of Europe Pressekontakt i relation til Ford Motor Company Danmark samt overordnet Nordisk ansvar 43480620

Relateret materiale

Ford i Danmark

Ford Motor Company Danmark ligger i Ballerup og består af ca. 50 engagerede medarbejdere. Ford er en global og dynamisk organisation, hvor udadvendthed og tæt samarbejde med forhandlere, værksteder og partnere har højeste prioritet.

Vi er stolte af vores biler, som blandt andet er kendt for deres klasseledende køreegenskaber, dynamiske design og nyeste teknologier.

Ford Motor Company
Borupvang 1
DK-2750 Ballerup
Danmark