Gå til indhold
Fords lille kaffekop giver et vink med en vognstang til trætte bilister

Nyhed -

Fords lille kaffekop giver et vink med en vognstang til trætte bilister

Lange sommerdage og lyse nætter er for mange en velsignelse, men for bilister kan det være en søvnig oplevelse. Ford introducerer en teknologi der kan overvåge om føreren af bilen trænger til en pause.

For mange danskere kan de lange sommerdage og lyse nætter være en blandet velsignelse. Det kan være svært at falde i søvn når det stadig er lyst udenfor – og de lange lune aftener lægger op til hygge med venner til langt ud på natten.

For indbyggerne i Europas nordligste hovedstad, Reykjavik, på Island, forsvinder solen faktisk kun i 2 timer og 56 minutter på årets korteste dag.

Forskning viser, at én ud af tre europæere får for lidt søvn. Bag rattet kan for lidt søvn få fatale konsekvenser. Når en træt person sætter sig bag rattet forringes kørefærdighederne, koncentrationen vil være nedsat og man vil have en nedsat reaktionsevne – det kan på mange måder sammenlignes med at have drukket alkohol. Træthed er årsag til én ud af fem ulykker i Europa – og én ud af fem personer indrømmer at de har oplevet at falde i søvn bag rattet.

Hvis man er søvnig, kan man hurtigt blive en farlig bilist på vejene. Men mange vil gerne frem hurtigst muligt og presser derfor på. Ford’s Driver Alert virker via et fremadskuende kamera, der registrerer vejens bane og registrerer utilsigtede bevægelser af bilen. Systemet er med til at overvåge om føreren bør tage en pause. Hvis systemet registrerer, at førerens kørsel virker distræt, vises et kaffekopsymbol i bilens instrumentpanel. 

"Der kan være et pres på føreren bag rattet til at fortsætte - alle vil gerne hjem hurtigst muligt. Men den lille kaffekop i bilens instrumentpanel kan være en effektiv påmindelse om, at den bedste måde at komme hjem, er at komme sikkert hjem", siger Andrej Loewen, bil-ingeniør hos Ford Europa.

Fords modeller der er udstyret med SYNC 3, hjælper allerede mange bilister. Ved at sige ”Jeg trænger til kaffe” finder systemet en rute frem til nærmeste kaffested.

Emner

Kategorier

Kontakt

Lene Dahlquist

Lene Dahlquist

Pressekontakt Comm. & Public Affairs manager, Ford of Denmark & Head of Nordic Communication & PA, Ford of Europe Pressekontakt i relation til Ford Motor Company Danmark samt overordnet Nordisk ansvar 43480620

Relateret materiale

Ford i Danmark

Ford Motor Company Danmark ligger i Ballerup og består af ca. 50 engagerede medarbejdere. Ford er en global og dynamisk organisation, hvor udadvendthed og tæt samarbejde med forhandlere, værksteder og partnere har højeste prioritet.

Vi er stolte af vores biler, som blandt andet er kendt for deres klasseledende køreegenskaber, dynamiske design og nyeste teknologier.

Ford Motor Company
Borupvang 1
DK-2750 Ballerup
Danmark