Gå til indhold
Her be’r man ikke guderne om godt vejr. Man laver det selv!

Nyhed -

Her be’r man ikke guderne om godt vejr. Man laver det selv!

Luften er varm som i en ørken, men kun få meter væk er det så koldt, at man kan bygge en snemand. I rummet ved siden af dig raser en orkan i kategori 5. Vi besøger Fords ”Vejrfabrik”

Velkommen til Fords ”Vejrfabrik”. Her kan du få hedebølge til jul og sne i juli. Uanset hvilket vejr du ønsker, kan Ford lave det. 

Fords ultramoderne miljøtestcenter, i folkemunde kaldet ”Weather Factory”, sætter alverdens typer af vejr under samme tag, for at teste nye biler – fra den kompakte Ford Fiesta til den tunge 2-tons Ford Transit – under de mest krævende vejrforhold, blot ved et tryk på en knap.

Luftlag, der svarer til toppen af Mont Blanc, vindhastigheder på op til 250 km/t, sne, blændende solskin og tung regn er blandt de vejrforhold, Ford kan skabe i Europas mest avancerede miljøtestcenter. 

Med et areal, der ikke er større end en fodboldbane, formår ingeniørerne alligevel at tage Fords modeller på en forunderlig og ekstrem rejse gennem mange forskellige klimaer fra hele verden. 

Tag med på en rejse gennem vind og vejr i Fords ”Weather Factory” her:

”Vi udsætter Fords modeller for forskellige simuleringstests, for at være helt sikre på, at Fords biler kan klare det klima, kunderne bor i,” fortæller Joe Bakaj, Vice President, Product Development i Ford Europa. ”At gå mellem bygningens fire hjørner, er som en rejse mellem de fire verdenshjørner – og det gør vores ingeniører hver dag for at udvikle fremtidens bedste biler.” 

Efter en investering på DKK 520 millioner (€70 millioner) er testcenteret det første i verden, der har en vindtunnel til biler, der kan simulere en højde på 5.200 meter – der svarer til højden på Mount Everests ’North Base Camp’. Testcenteret kan også nedkøle to rum til -40°C, varme dem op til 55°C og generere en luftfugtighed på 95 procent. Ekstremerne gør, at Fords ’John Andrews Product Development Centre’ i Köln i Tyskland er både det koldeste, varmeste og mest fugtige sted i Europa. 

Alle Fords modeller skal testes i testcenteret, der har plads til op til ti forskellige modeller samtidig, fordelt på tre vindtunneller, hvoraf en kan simulere tynde luftlag og fire temperatur-kontrollerede rum, hvoraf et kan simulere luftfugtighed.

  • ”Wind Tunnel 1” er sat op til at simulere varme og kulde. 28 projektører med 4.000-watts pærer simulerer solens kraftige stråler, så ingeniører kan teste hvor hurtigt en kabine kan nedkøles gennem klimaanlægget. Vindtunnellen kan også være med til at bedømme kabinestøj ved forskellige hastigheder, temperaturer og luftfugtigheder.
  • ”Wind Tunnel 2” er også sat op til at simulere varme og kulde. Ingeniørerne kan her skabe sne og regn for at finde ud af hvilke effekt forholdene har på sigtbarhed, motorstart og for at finde ud af, hvor lang tid det tager at opvarme kabinen med klimaanlægget mm.
  • ”Wind Tunnel 3” er sat op til at teste forskellige luftlag. Her kan ingeniørerne teste hastigheder på op til 120 km/t ved højder på op til 5.200 meter. Ved høje højder tester ingeniørerne hvordan bilen starter ved kolde temperaturer og sørger for, at bilens væsker ikke ødelægger slangerne under højt tryk. Dette tjekkes fordi mere end halvdelen af Fords biler, der sælges på verdensplan, sælges i områder med veje over 1.000 meter over vandoverfladen.

”Testcenteret er en vigtig investering for Ford Europa, for at vi fremadrettet kan udvikle mere og mere sikre biler på vores globale marked,” fortæller Joe Bakaj.

# # #

Følg Ford på PressecenterFacebookFord.dk

Foto og mere information findes på Ford Danmarks pressecenter: http://www.mynewsdesk.com/dk/pressroom/ford-motor-company

# # #

Emner

Kategorier

Kontakt

Lene Dahlquist

Lene Dahlquist

Pressekontakt Comm. & Public Affairs manager, Ford of Denmark & Head of Nordic Communication & PA, Ford of Europe Pressekontakt i relation til Ford Motor Company Danmark samt overordnet Nordisk ansvar 43480620

Relateret materiale

Ford i Danmark

Ford Motor Company Danmark ligger i Ballerup og består af ca. 50 engagerede medarbejdere. Ford er en global og dynamisk organisation, hvor udadvendthed og tæt samarbejde med forhandlere, værksteder og partnere har højeste prioritet.

Vi er stolte af vores biler, som blandt andet er kendt for deres klasseledende køreegenskaber, dynamiske design og nyeste teknologier.

Ford Motor Company
Borupvang 1
DK-2750 Ballerup
Danmark