Gå til indhold
Den nye Tourneo Custom kommer blandt andet i varianten 'Titanium' som vist her.
Den nye Tourneo Custom kommer blandt andet i varianten 'Titanium' som vist her.

Pressemeddelelse -

Ford Tourneo Custom bliver 100 % elektrisk

Fords kunder kan glæde sig til den praktiske minibus, Tourneo Custom, i en fuldelektrisk variant, når den næste generation af den rummelige og fleksible personbil lanceres i Europa.

Ford har store ambitioner med ni elektriske modeller inden udgangen af 2024, og med Ford Pros nyhed om en elektrisk Tourneo Custom, er der igen godt nyt til Fords kunder. Med en rækkevidde på op til 370 km1 (WLTP) og en 125 kW DC-hurtiglader, er den elektriske Tourneo Custom et oplagt valg for kunder, der leder efter en særdeles rummelig bil med plads til mange passagerer.

Den nye Ford E-Tourneo Custom har ligesom sin forgænger plads til op til otte passagerer udover føreren. Den elektriske variant af minibussen er spydspidsen for en ny generation, der desuden inkluderer varianter med konventionelle EcoBlue dieselmotorer.

E-Tourneo Custom bliver tilgængelig i varianterne Active, Sport, Titanium og Titanium X. Sidstnævnte variant kommer med mere udstyr end nogensinde før, hvilket blandt andet omfatter 19" alufælge, matrix LED-forlygter og luksuriøse Sensico kunstlæder-sæder.

Her kan du se Titanium X og dens mange fede features:

Uanset om kundernes ønske af drivlinje, så tilbyder den nye Tourneo Custom-generation fleksible bagsæder med et væld af mulige sammensætninger. Det giver med andre ord kunderne mulighed for at skabe siddepladser, der imødekommer netop deres behov.

Den nye generation af Tourneo Custom tilbyder desuden en række premium-funktioner – for eksempel elektriske skydedøre, en ny digital nøgle, fleksible bagsæder med mange konfigurationsmuligheder, panoramaglastag, et innovativt rat og B&O- lydsystem2.

Komforten når blandt andet nye højder grundet modellens optimerede chassis med uafhængigt baghjulsophæng, der er med til at øge stabiliteten og bilens kørekomfort.

- Uanset om bilen anvendes af den aktive familie, der skal på weekendtur eller anvendes til at transportere gæster mellem hotel og lufthavn, så sikrer den nye E-Tourneo Custom, at det sker med stil i form af banebrydende design, nye luksusfunktioner og tilsluttede tjenester. Ford Tourneo Custom har altid stået for rummelighed og alsidighed, og med den elektriske drivlinje appellerer vi nu til en ny målgruppe, siger Hans Schep, general manager, Ford Pro, Ford Europa.


Uanset om bilen skal transportere børnene til fritidsaktiviteter, materialer fra byggemarkedet eller noget helt tredje, så maksimeres produktiviteten med en generøs trækkapacitet på op til 2.000 kg3 og en betydelig nyttelast.

En lavere gulvhøjde i bilen samt et nyt integreret trin gør både ind- og udstigningen nemmere for bilens passagerer - også i forbindelse med lastning. Udover at sænke bilens gulvhøjde, er bilens totalhøjde også reduceret, så den nu er under to meter for flere af varianterne. Dette giver adgang til flere garager og parkeringshuse, som tidligere har været utilgængelige for Tourneo Custom.

Ligesom på E-Transit Custom får kunder også gavn af den smarte ProPower onboard-funktion, der blandt andet kan oplade telefoner eller campingudstyr. Stikkontakter i kabinen kan levere op til 2,3 kW.

Overlegen elektrisk ydelse
Ved hjælp af samme batteriteknologi som i Ford F-150 Lightning med et 74 kWh batteri og en 160 kW elmotor, vil den nye E-Tourneo Custom have en enestående ydeevne. Ligesom i den elektriske Ford Mustang Mach-E har kunderne desuden mulighed for at anvende one-pedal drive, der regenererer strøm ved bremsning og dermed øger energieffektiviteten.

Det er op til kunderne selv, hvordan de ønsker at oplade den elektriske bil. For eksempel kan bilen oplade via den 125 kW DC-hurtigoplader, hvor den på 41 minutter kan lade 15-80 procent. I den forbindelse viser Fords egne test, at en fem minutters hurtig opladning resulterer i en rækkevidde på 38 km. Vælger kunderne derimod at anvende den trefasede 11 kW AC-oplader, vil en fuld opladning været nået på lidt under otte timer.

Designet med rummelighed og komfort for øje
Den nye generation af Tourneo Custom er udviklet med henblik på at tilbyde kunderne en luksuriøs, rummelig og bekvemmelig bil, der udover et stilfuldt interiørdesign også er spækket med førsteklasses funktioner og teknologier.

Bilens store kabine er i en klasse for sig på tværs af drivlinje og akselafstand. Med mulighed for op til ni sæder i tre rækker er Tourneo Custom ikke bare komfortabel, men også yderst fleksibel. Nyt design gør det muligt at flytte og tilpasse sæderne i endnu højere grad end tidligere for at give optimal plads til passagererne og deres bagage.

Et stort panoramaglastag er blot en af de luksuriøse features, som Fords kunder får glæde af i kabinen. Taget bidrager ikke blot med mere lys i kabinen, men formår samtidig at holde bilen kølig på trods af stærkt sollys takket være toning af glasset.

Bilens elektriske skydedøre kan åbnes håndfrit ved blot at lave en sparkebevægelse ved siden af forhjulet, hvilket kan være særlig brugbart, når førerne bærer tunge genstande i hænderne.

Ford har udviklet en innovativ digital nøgle, der forventes at være tilgængelig i 2024. Ved hjælp af såkaldt NFC-teknologi, inspireret af hotelnøglekort, vil det være muligt at låse bilen op med et tyndt vandtæt kort i stedet for en fysisk nøgle. Denne funktion kan være særlig gavnlig for virksomheder, hvor flere chauffører bruger den samme bil.


Avancerede førerassistentsystemer og et væld af digitale tjenester
Den nye Tourneo Custom er tilgængelig med et væld af Fords nyeste og mest avancerede førerassistancesystemer. Disse omfatter blandt andet intelligent adaptiv fartpilot, aktiv parkeringshjælp, automatisk nødbremse og et 360-graders kamera, der giver kunderne det fulde overblik over bilen.

Den nye Tourneo Custom kommer med et lynhurtigt 5G-modem som standard, hvilket gør det nemt for kunderne at benytte Ford Pros mange digitale tjenester.

Kunderne kan nemt holde sig opdateret med den nyeste viden om deres bil via FordPass-appen, der hurtigt giver dem et overblik over alt fra bilens aktuelle ladetilstand til ruteplanlægning med ladepunkter undervejs. Det er også muligt for kunderne at forvarme bilen via appen, inden den skal ud at køre en kold vintermorgen eller at låse bilen op, selvom de ikke er i nærheden af den.

Virksomheder kan benytte sig af Ford Pros software, der ved hjælp af trådløs teknologi holder bilen opdateret med de seneste softwareopdateringer. Mere end 30 features kan opdateres trådløst i E-Tourneo Custom ved hjælp af Ford Power-Up. For eksempel opdatering af eksisterende tjenester og funktioner, men også forbedringer af bilens ydeevne.


Drivlinjer til alle slags kunder
Som nævnt er den elektriske E-Tourneo Custom spydspidsen for den nye generation.

Den nye Tourneo Custom bliver derudover også tilgængelig med den seneste generation af Fords EcoBlue dieselmotorer med henholdsvis 136 hk, 150 hk eller 170 hk, mens kunderne kan vælge mellem otte-trins automatgearkasse eller manuelt gear med seks trin.

Det forventes, at den nye Tourneo Custom-generation vil være tilgængelig på det danske marked i andet halvår af 2023. Mere information følger tættere på lancering.

# # #

Følg Ford på
MynewsdeskFord.dk FacebookInstagramLinkedIn

Fotos og mere information findes på Ford Danmarks pressecenter: http://www.mynewsdesk.com/dk/pressroom/ford-motor-company

# # #

1Officielt homologeret rækkevidde (WLTP) vil blive offentliggjort tættere på lancering. En rækkevidde på op til 370 km (tilsigtet målværdi ifølge WLTP) kan opnås med et fuldt opladet batteri - afhængig af den eksisterende serie- og batterikonfiguration. Den faktiske rækkevidde kan variere på grund af forskellige faktorer (f.eks. vejrforhold, kørestil, ruteprofil, bilens tilstand, alder og lithium-ion-batteriets tilstand).

2 BANG & OLUFSEN© 2021 og B&O© 2021. BANG & OLUFSEN™ og B&O™ er registrerede varemærker tilhørende Bang & Olufsen Group. Licenseret af Harman Becker Automotive Systems Manufacturing Kft. Alle rettigheder forbeholdes.

3 Den maksimale trækkapacitet afhænger af bilens konfiguration samt last, tilbehør og antal passagerer i bilen.

Emner

Kategorier


Alle ovenstående informationer er gældende for tidspunktet, hvor den pågældende pressemeddelelse er udgivet. Informationerne kan ændre sig ligesom specifikationer og funktioner i pressemeddelelserne kan variere fra marked til marked. Ford Danmark forpligter sig ikke til at opdatere disse udsagn. 

About Ford Motor Company
Ford Motor Company is a global company based in Dearborn, Michigan, that is committed to helping build a better world, where every person is free to move and pursue their dreams. The company’s Ford+ plan for growth and value creation combines existing strengths, new capabilities and always-on relationships with customers to enrich experiences for and deepen the loyalty of those customers. Ford develops and delivers innovative, must-have Ford trucks, sport utility vehicles, commercial vans and cars and Lincoln luxury vehicles, as well as connected services. Additionally, Ford is establishing leadership positions in mobility solutions, including self-driving technology, and provides financial services through Ford Motor Credit Company. Ford employs about 182,000 people worldwide. More information about the company, its products and Ford Credit is available at corporate.ford.com.

Ford of Europe is responsible for producing, selling and servicing Ford brand vehicles in 50 individual markets and employs approximately 35,000 employees at its wholly owned facilities and consolidated joint ventures and approximately 54,000 people when unconsolidated businesses are included. In addition to Ford Motor Credit Company, Ford Europe operations include Ford Customer Service Division and 14 manufacturing facilities (eight wholly owned facilities and six unconsolidated joint venture facilities). The first Ford cars were shipped to Europe in 1903 – the same year Ford Motor Company was founded. European production started in 1911.

Kontakt

Lene Dahlquist

Lene Dahlquist

Pressekontakt Comm. & Public Affairs manager, Ford of Denmark & Head of Nordic Communication & PA, Ford of Europe Pressekontakt i relation til Ford Motor Company Danmark samt overordnet Nordisk ansvar 43480620

Relateret materiale

Ford i Danmark

Ford Motor Company Danmark ligger i Ballerup og består af ca. 50 engagerede medarbejdere. Ford er en global og dynamisk organisation, hvor udadvendthed og tæt samarbejde med forhandlere, værksteder og partnere har højeste prioritet.

Vi er stolte af vores biler, som blandt andet er kendt for deres klasseledende køreegenskaber, dynamiske design og nyeste teknologier.

Ford Motor Company
Borupvang 1
DK-2750 Ballerup
Danmark