Gå til indhold
Fords kompakte og køreglade SUV EcoSport indtager Danmark fra 2018

Pressemeddelelse -

Fords kompakte og køreglade SUV EcoSport indtager Danmark fra 2018

Danske bilkøbere elsker SUV-modeller, og Ford har stor succes med den dynamiske Kuga. Det naturlige skridt er derfor at introducere den mere kompakte SUV EcoSport for de danske bilkøbere – en ægte SUV med et robust og moderne design, fremragende pladsforhold og moderne motorer. Den smarte EcoSport får op til lanceringen i Danmark i første kvartal 2018 et stort facelift med ny teknologi, nyt design og nye dieselmotorer. Den har europæisk premiere på den internationale biludstilling, IAA, i Frankfurt i denne uge

  • SUV-familien udvides – den kompakte EcoSport kommer i første kvartal 2018 til de danske Ford-forhandlere som en del af modelprogrammet, der i forvejen tæller de større SUV-modeller Kuga og Edge
  • EcoSport blev introduceret i Europa i 2014, og på IAA-udstillingen i Frankfurt har en moderniseret og opgraderet udgave europæisk premiere. Biler til Europa produceres fremover på fabrikken i rumænske Craiova, hvor Ford har investeret ca. 1,5 mia. kr.
  • Den faceliftede EcoSport fås for første gang med firehjulstræk (iAWD), som er kombineret med den nye 1,5-liters EcoBlue-dieselmotor. Motorprogrammet tæller også Fords prisvindende 1,0 EcoBoost-benzinmotor med op til 140 hk
  • Hårdfør og luksuriøs – EcoSports design signalerer offroad og eventyr, og der er plads til både familie og udstyr i den kompakte SUV. Den har fået en stærkt ændret kabine, inspireret af den nye Fiesta, med bløde materialer og SYNC 3 med op til 8” touchscreen

Fords SUV-familie bliver nu udvidet i Danmark. Den mellemstore Kuga, som fik et facelift i slutningen af 2016, er faldet i SUV-kundernes smag, og den store SUV Edge står som den absolutte topmodel med masser af luksus og teknologi – og fra slutningen af første kvartal 2018 kan de danske Ford-forhandlere byde velkommen til et nyt og spændende medlem af SUV-familien: den kompakte EcoSport, som i modelprogrammet finder sin naturlige plads under den succesfulde Kuga.

EcoSport er allerede en global succes. Den blev introduceret i Europa i 2014, og der er siden solgt flere end 150.000 eksemplarer i regionen. I 2016 steg salget i Europa med hele 40 procent, og for at få endnu flere kunders øjne op for den kompakte SUV, giver Ford den nu et omfattende facelift, der ændrer radikalt på både design, kabine, motorer og sikkerhedsudstyr. Det er denne stærkt forfinede EcoSport, kunderne vil møde hos de danske Ford-forhandlere fra foråret 2018.

EcoSport-versionerne til det europæiske marked, herunder det danske, vil fremover blive produceret på fabrikken i Craiova, Rumænien, hvor Ford har investeret cirka 1,5 mia. kr. i forbedringer og opgraderinger.

SUV-segmentet er det hurtigst voksende i Europa. Indregistreringen af SUV-modeller steg med mere end 21 procent fra 2015 til 2016, så SUV'erne i 2016 endte med at stå for mere end en fjerdedel af det samlede salg af personbiler i regionen. Salget af SUV'ere fra Ford steg i samme periode med hele 30 procent. Den faceliftede EcoSport vil bidrage til fortsat vækst, og det samme vil en SUV-inspireret udgave af den nye Fiesta, Fiesta Active, som også introduceres i 2018.

Robust, rummelig – og med B&O

Det er en markant og meget gennemgribende ændring, Ford har givet EcoSport. Mere robust fremtoning med et design, der lægger sig tæt op af den mellemstore Kuga og den store Edge. Frontens design er domineret af en ny trapezformet grill og vinklede forlygter med LED-kørelys, som nu fås med den lysstærke xenon-teknologi.

EcoSports bagkofanger og baglygter har fået et renere og mere skulpturelt look. Kunderne kan vælge mellem 12 friske eksteriørfarver, bl.a. Lightning Blue, Ruby Red og den livlige orange metallakering, Tiger Eye. Det er muligt at sætte et personligt præg på EcoSports design med kontrastfarve på taget, sidespejlene, tagstolperne og tagspoileren.

Alufælge i størrelsen 17” og 18” komplimenterer den robuste og sportslige karakter, og de fås i flere forskellige farver, som inkluderer Magnetic Low Gloss, Flash Grey og High Gloss Black. Som ekstraudstyr kan kunderne vælge en meget fremtrædende detalje: et fastmonteret og beskyttet reservehjul på bagklappen. 

Kabinen i EcoSport er præget af det robuste ydre – der er rigtig god plads foran, ved bagsædet og i bagagerummet (334 liter med det nye højdejusterbare bagagerumsgulv i laveste position), så det er muligt at medbringe alt det nødvendige på eventyret (eller indkøbsposerne på vej hjem fra arbejde). Rummeligheden er nu kombineret med en indretning, der minder meget om den, man finder i den nye Fiesta. Det er langt mere raffineret, langt mere overskueligt og mere lækkert end tidligere og indrettet med flere bløde materialer. 

Det er nemt at betjene alle funktioner, og midterkonsollen har færre knapper. Som i den nye Fiesta er der i EcoSport nu mulighed for infotainmentsystemet SYNC 3 med automatisk nødopkald, og præcis som i Fiesta kan det fås med touchscreens i størrelsen 6,5” og 8”. Systemet er intuitivt, og som med en smartphone kan man zoome og flytte mellem funktioner ved at swipe.

EcoSport bliver den anden Ford-model med det eksklusive B&O-lydanlæg, som giver en uforlignelig oplevelse, uanset om man hører pop, rock eller klassisk musik. Lydeksperterne har tilpasset anlægget specifikt til kabinen i EcoSport, og det betyder at der er 10 højttalere, bl.a. en subwoofer i bagagerummet. B&O-systemet kontrolleres konstant af en avanceret Digital Signal Processing-forstærker, der giver præcis toneafstemning og mulighed for surround-lyd.

Sofistikeret sikkerhed

Ford EcoSport kom til verden som en veludstyret og praktisk SUV, og med faceliftet udvides både de praktiske og de udstyrsmæssige aspekter – for mere komfort og mere sikkerhed.

Fartpilot med justerbar hastighedsbegrænser hjælper føreren med at overholde fartgrænserne, og et bakkamera gør det nemmere og mere sikkert at parkere. Mulighed for automatisk lygtetænding med sensorstyring og regnsensor fjerner stressfaktorer fra hverdagen, så det er nemmere at koncentrere sig om opgaven med at køre. I et klima som det danske, hvor kolde morgener er så godt som garanteret om vinteren, er muligheden for varme i rattet og automatisk klimaanlæg en stor gevinst.

EcoSport kan også fås med Fords Blind Spot Information System (BLIS), der advarer om biler i de blinde vinkler, og Roll Stability Control, som justerer motorens drejningsmoment og bremserne for at optimere stabiliteten, er standard.

Faceliftet omfatter også endnu mere omfattende airbag-beskyttelse. En airbag ved førerens knæ, nye sideairbags med ekstra beskyttelse og nye gardinairbags gør EcoSport mere sikker end før.

”Vi har arbejdet for at fremme kvalitet og tilbyde mere teknologi i EcoSport, så den i endnu højere grad leverer den kontrol og sikkerhed, som kunder til kompakte SUV-modeller forlanger. Som fører vil man føle sig endnu bedre tilpas og mere sikker bag rattet end nogensinde før,” fortæller Gary Boes, ansvarlige for biler i B-segmentet hos Ford Motor Company.

EcoSport ST-Line for ekstra sportslig køreoplevelse

Den fornyede Ford EcoSport bygger videre på filosofien om at tilbyde den høje SUV-kørestilling med legendarisk Ford-køredynamik. Derfor vil den kompakte SUV fremover kunne fås i en ST-Line-udgave, som det også er tilfældet med Edge ST-Line, Fiesta ST-Line, Focus ST-Line, Kuga ST-Line, Mondeo ST-Line og S-MAX ST-Line – modeller som tilbyder sportslig styling, dynamisk fokuserede køreegenskaber og stærke EcoBoost- og TCDi-motorer. 

EcoSport ST-Line kommer med unikke Ford Performance-inspirerede kofangere og sideskørter, tagræling og forlygtehuse med en mørk tone, 17” Dark Tarnish alufælge, ST-Line-logoer og sortlakeret tag og spejlhuse som standard. I kabinen byder den på et unikt ST-Line-læderrat med flad bund, dellæder og Miko®-Dinamica-indlæg (materiale lavet af genbrugspolyester) på sæderne, læder på håndbremsegrebet og gearknoppen og sportspedaler i rustfrit stål

Kraftfuld og økonomisk – ny EcoBlue-dieselmotor

Den faceliftede EcoSport er en af de mest dynamiske modeller i den kompakte SUV-klasse, og med introduktionen af en nye EcoBlue-dieselmotor på 1,5 liter med op til 125 hk – for ikke at tale om den prisvindende 1,0 EcoBoost-benzinmotor med tre cylindre og turbo, som fås i tre varianter helt op til 140 hk – lever motorerne op til de dynamiske køreegenskaber og det sportslige design.

Fords helt nye 1,5-liters EcoBlue-dieselmotor er udviklet til at levere flere kræfter, men samtidig også reducere CO2-udledning. Den raffinerede firecylindrede motorer kører bl.a. med innovative teknologier som integreret indsugningsmanifold for optimeret lufttilførsel, turbolader med lav friktion for bedre respons og materialer fra raketmotorer, som kan holde til højere temperaturer. Et højtryks-indsprøjtningssystem med hurtigere reaktionstid, mindre støj og mere præcis brændstoftilførsel gør 1,5 EcoBlue-dieselmotoren til klassens mest avancerede.

For første gang i Europa bliver det nu muligt at bestille EcoSport med Fords intelligente firehjulstræk, Intelligent All Wheel Drive (iAWD). Det avancerede system kan kombineres med den nye 1,5-liters EcoBlue-dieselmotor i udgaven med 125 hk/300 Nm og manuel gearkasse med seks trin – og gennemsnitsforbruget ventes at ligge på 22,2 km/l og CO2-udledningen på 119 gram/km.

Intelligent All Wheel Drive måler hvordan EcoSports hjul har greb i vejen, og systemet kan justere tilførslen af drejningsmoment i forholdet 50/50 mellem for- og baghjul på under 20 millisekunder – 20 gange hurtigere, end det tager at blinke. Firehjulstrækket lader umærkeligt drejningsmomentet skifte mellem alle fire hjul alt efter greb og underlag, og især på glatte og smattede veje er systemet en stor fordel for sikkerheden.

Fra midten af 2018 vil en forhjulstrukken udgave med 1,5-liters EcoBlue-dieselmotoren og en ny lavfriktions-gearkasse med seks manuelle gear komme med et endnu lavere forbrug og CO2-udledning. Allerede fra introduktionen kan EcoSport fås med Fords 1,5-liter TDCi-dieselmotor med 100 hk, som er kombineret med forhjulstræk og den nye manuelle gearkasse med seks trin.

Kunder vil naturligvis også få mulighed for at vælge den nye EcoSport med benzinmotor. Ford tilbyder sin prisvindende 1-liters EcoBoost-benzinmotor med tre cylindre og turbo i tre ydelsesvarianter. Fra introduktionen med 125 eller 140 hk, fra midten af 2018 også i en udgave med 100 hk. 1,0 EcoBoost med 125 hk vil fra midten af 2018 kunne fås med en automatgearkasse med seks trin, hvor føreren manuelt kan skifte mellem gearene ved hjælp af gearskifte på rattet.

Kunderne kan se frem til en fornyet udgave af Ford EcoSport, som i endnu højere grad er tilpasset europæisk smag og europæiske behov. Affjedringen og køreegenskaberne er særligt afstemte med optimering af bl.a. fjedre, støddæmpere, de justerbare profiler for styretøjets tyngde og ESC-systemet.

Detaljer omkring det danske modelprogram (motorer, udstyrsvarianter, priser etc.) er endnu ikke på plads, men vil blive frigivet tættere på EcoSports lancering i Danmark i slutningen af første kvartal 2018.

Mød Ford EcoSport i alle udgaver på Fords stand i hal 9 på IAA-udstillingen i Frankfurt fra den 16. til den 24. september. Her kan Fords komplette modelprogram med nyheder som den faceliftede Ford Mustang og alle udgaver af den nye Fiesta opleves.

# # #

Følg Ford på PressecenterFacebookFord.dk

Foto og mere information findes på Ford Danmark pressecenter:http://www.mynewsdesk.com/dk/pressroom/ford-motor-company

# # #

Related links

Emner

Kategorier


About Ford Motor Company

Ford Motor Company is a global company based in Dearborn, Michigan. The company designs, manufactures, markets and services a full line of Ford cars, trucks, SUVs, electrified vehicles and Lincoln luxury vehicles, provides financial services through Ford Motor Credit Company and is pursuing leadership positions in electrification, autonomous vehicles and mobility solutions. Ford employs approximately 203,000 people worldwide. For more information regarding Ford, its products and Ford Motor Credit Company, please visit www.corporate.ford.com.

Ford of Europe is responsible for producing, selling and servicing Ford brand vehicles in 50 individual markets and employs approximately 52,000 employees at its wholly owned facilities and approximately 66,000 people when joint ventures and unconsolidated businesses are included. In addition to Ford Motor Credit Company, Ford Europe operations include Ford Customer Service Division and 24 manufacturing facilities (16 wholly owned or consolidated joint venture facilities and eight unconsolidated joint venture facilities). The first Ford cars were shipped to Europe in 1903 – the same year Ford Motor Company was founded. European production started in 1911.

Kontakt

Lene Dahlquist

Lene Dahlquist

Pressekontakt Comm. & Public Affairs manager, Ford of Denmark & Head of Nordic Communication & PA, Ford of Europe Pressekontakt i relation til Ford Motor Company Danmark samt overordnet Nordisk ansvar 43480620

Relateret materiale

Ford @ IAA 2017: Fords nyheder på Frankfurt Motorshow - fra den fornyede Mustang til den frække EcoSportFord @ IAA 2017: Fords nyheder på Frankfurt Motorshow - fra den fornyede Mustang til den frække EcoSportHvert andet år afholdes en af de vigtigste biludstillinger i verden i Frankfurt, IAA. På årets udgave af den internationale udstilling præsenterer Ford store nyheder over en bred front – fra det kraftige facelift af den muskuløse Mustang over den nu endnu mere luksuriøse minibus Tourneo Custom til den fornyede version af den kompakte SUV EcoSport, som nu kommer til Danmark.

Nu kommer Ford EcoSport – kompakt og dynamisk mini-SUV fra kun 211.560 kr.

Nu kommer Ford EcoSport – kompakt og dynamisk mini-SUV fra kun 211.560 kr.

EcoSport bliver en vigtig grundpille i Fords modelprogram, som står stærkere end nogensinde. Danske kunder kan fra de første weekender i januar møde det nye medlem af SUV-familien hos Fords mange forhandlere. Den rummelige og dynamiske SUV i mini-klassen har højere indstigning og mere genkendeligt design - og med priser fra 211.560 kr. vil Ford med den nye EcoSport byde på mere SUV for pengene

Ford i Danmark

Ford Motor Company Danmark ligger i Ballerup og består af ca. 50 engagerede medarbejdere. Ford er en global og dynamisk organisation, hvor udadvendthed og tæt samarbejde med forhandlere, værksteder og partnere har højeste prioritet.

Vi er stolte af vores biler, som blandt andet er kendt for deres klasseledende køreegenskaber, dynamiske design og nyeste teknologier.

Ford Motor Company
Borupvang 1
DK-2750 Ballerup
Danmark